Pos Rulosu Nedir? Pos Rulosu Nereden Alınır?

26-04-2023 12:13
Pos Rulosu Nedir? Pos Rulosu Nereden Alınır?

Pos Rulosu Nedir?

Pos rulosu ya da termal rulo, özellikle perakende satış noktalarında kullanılan bir tür kağıt rulodur. Bu rulolar, özellikle POS (Point of Sale) cihazlarında, ödeme işlemlerinin gerçekleştirildiği yazıcılar, kasalar ve diğer satış noktası cihazlarında kullanılır.
 
POS rulosu, farklı boyutlarda ve özelliklerde mevcuttur. Genellikle beyaz renkli olup, üzerine satış işlemleri, ürün kodları, fiyatlar ve diğer detaylar yazdırılır. Böylece, müşterilerin ödeme yaparken ve satıcıların ürün stoklarını takip ederken kullanmaları için bir kaynak sağlanmış olur.

Pos Rulosu Hangi Alanlarda Kullanılır?

POS rulosu, perakende sektörü başta olmak üzere birçok farklı sektörde kullanılır. Bunlar arasında;
 
  • Marketler ve süpermarketler: POS ruloları, marketler ve süpermarketlerde kullanılan kasa sistemlerinde sıkça kullanılır. Müşterilerin ödeme yaparken aldıkları fişleri ve faturaları yazdırmak için kullanılır.
  • Restoranlar ve kafeler: POS ruloları, restoranlarda ve kafelerde siparişlerin kaydedildiği kasa sistemlerinde kullanılır. Siparişlerin fiyatları ve diğer detayları yazdırılır.
  • Giyim ve tekstil sektörü: Giyim ve tekstil mağazalarında da POS ruloları kullanılır. Özellikle kasa sistemlerinde müşterilerin ödedikleri tutarların ve alışveriş detaylarının yazdırılması için kullanılır.
  • Bankacılık ve finans sektörü: Bankalar, ATM'ler ve diğer finansal kurumlar da POS rulolarını kullanır. ATM'lerde, ödeme işlemlerinde, kredi kartı işlemlerinde, havale ve EFT işlemlerinde kullanılır.
  • Oteller ve turizm sektörü: Oteller ve turizm sektöründe POS ruloları, özellikle rezervasyon ve ödeme işlemlerinde kullanılır. Misafirlerin ödeme yaptıklarında, aldıkları fişleri yazdırmak için kullanılır.
 
Yukarıdaki sektörlerin yanı sıra birçok farklı sektörde de POS ruloları kullanılmaktadır.

Pos Rulosu Nereden Alınır?

 
POS rulosu, çalıştığınız bankanın müşteri hizmetlerini arayarak da temin edebileceğiniz gibi kağıt ürünleri satan birçok farklı mağaza ve online satış platformu aracılığıyla satın alabilirsiniz. Bazı büyük perakende zincirleri, ofis malzemeleri mağazaları ve teknoloji ürünleri satan mağazalar, POS rulolarını stoklarında bulundurabilirler. Bunun yanı sıra, e-rulo.com gibi çevrimiçi olarak kağıt ürünleri satan mağazalar da POS ruloları satmaktadır.
 

Pos Rulosu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İşletmenizdeki çalışanlaranıza veya size kolaylık olması adına; rulonuzu satın alacağınız yere; bitiş çizgisi var mı? kolay açılıyor mu? tam olarak kaç metre? kağıt kalınlığı kaç gram? yazıları okunaklı çıkarır mı? gibi soruları yöneltmeniz çok önemlidir. Yönetim tarafından standartları belirlenmemiş olduğundan piyasada birçok çeşit termal rulo bulunmaktadır ve üretimleri üretici firmanın insiyatifine kalmaktadır. Pos rulonuzu aldığınızda sorun yaşamamanız için; Kolay açılan, bitiş çizgili, kağıt kalınlığı 44gr/m² - 50gr/m² olan (çok kalın veya çok ince olmayan) kağıtları almanızı tavsiye ederiz. e-rulo.com Web sitemizde bulunan ürünler bu standartlara uygundur.
 

Termal Rulo Nasıl Üretilir?

Büyük çoğunlukla Çin, Kore ve nadiren Avrupa'dan ithal edilen termal kağıt dev bobinlere sarılı halde gelir. Bu bobinler manuel makinelerde elle veya otomatik otomasyonlu olarak dilimlenip masuralarına sardırılır ve ardından paketlenip kullanıma hazır hale gelirler.

Pos Rulosu Raf Ömrü Ne Kadardır?

Pos rulosu termal kağıttan yapılırlar ve raf ömürleri üretim tarihinden itibaren yaklaşık 7 yıldır. Bu süre boyunca dayanabilmesi için rulolarınızın güneş ışığı almayan, nemsiz ortamlarda saklanması gerekmektedir. Uzun ömürlü olduğundan, işletmeler için sürekli tüketim zorunluluğu olduğundan ve fiyat değişimlerinden dolayı firmanızın bütçesini olumsuz etkilememesi için yüklü miktarlarda alıp saklamanızı öneririz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.